10 jaar geleden...

Vlaggen met tassen hangen weer buiten: het is weer eindexamenuitslagentijd! Opeens bedacht ik me dat het tien jaar terug is dat ik eindexamen voor het vwo deed. TIEN JAAR!!! Veel details herinner ik me nog goed. Ik vond het een spannende tijd. Gelukkig kwam het telefoontje dat ik geslaagd was en mocht ook ik de vlag uithangen. Samen met een aantal vriendinnen/klasgenoten was ik druk bezig geweest met het organiseren van een examenfeest voor havo en vwo in de Nieuwe Doelen in Enkhuizen. Een dj, kaartverkoop en het aankleden van de zaal. Super leuk vond ik het om daarmee bezig te zijn. En het was een geslaagd feest!

En als je examen hebt gedaan heb je heel lang zomervakantie. In bollen pellen en productiewerk had ik zo’n lange periode geen zin en na wat aansporing van mijn ouders ging ik bij buurman Rien vragen of ik misschien bij Univé kon komen werken. Volgens Rien kon dat wel en moest ik Joset even bellen (toentertijd P&O). Ik ging op gesprek en mocht gelijk starten. In de ‘vissenkom’ op de verzekeringsadministratie leerde ik scannen, polissen versturen, verzekeringen invoeren, post verwerken, polissen controleren en nog zo veel meer. Ook van de collega’s leerde ik veel, soms zat ik met mijn oren te klapperen als ik bevallingsverhalen hoorde. Maar ook de verhalen over hun relaties, opvoeding van kinderen, etc. vond ik reuze interessant. 

Na de vakantie startte ik met mijn opleiding Communicatiewetenschap aan de UvA. Bij Univé mocht ik een dag in de week blijven werken en in de vakanties elke dag. Dit ging een paar jaar zo door tot ik bijna klaar was met mijn masterscriptie. De marketingcoördinator bij Univé was overspannen geraakt en aan mij werd gevraagd wat mijn plannen waren. Ik was al druk bezig met solliciteren, want ik wilde zodra mijn scriptie af was lekker aan de slag. Ze vroegen of ik haar een tijdje wilde vervangen en ondertussen kreeg ik alle ruimte om mijn scriptie af te schrijven en te solliciteren. Ik slaagde voor de master en dat 'tijdje vervangen' werd bijna een jaar. 

In die periode had ik weer zoveel geleerd. Vooral wat ik leuk vind om te doen en waar ik goed in ben. Daarna hield ik mij bij andere bedrijven veel minder met marketing en communicatie bezig en ik miste het enorm. Wat een goede stap is het geweest dat ik zelfstandig ondernemer ben geworden, zodat ik wel weer kan doen wat ik leuk vind. En dat ik alweer twee jaar door Univé ingehuurd wordt voor de marketing is helemaal top :-). Maar tien jaar terug, jongens… Ik voel me oud, hahaha!

Klaar voor het examengala!
{SCPinterestShare href=https://www.annemieke.nu/index.php/blogs/98-10-jaar-geleden layout=standard image=https://www.annemieke.nu/images/P4030085.JPG desc=Vlaggen met tassen hangen weer buiten: het is weer eindexamenuitslagentijd! Opeens bedacht ik me dat het tien jaar terug is... size=small}

Zelfstandig marketing- en communicatieadviseur - vergroot (online) zichtbaarheid van MKB'ers en zzp'ers. Meer weten? Ik maak graag kennis met je!

Annemieke Hageman
Hageman Marketing & Communicatie

Veilingweg 3c
1611 BN Bovenkarspel

06-46456622
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.