Jij als marketeer...

Een advertentieverkoper aan de lijn. In het Theaterweekend-boekje van Schouwburg het Park had hij een mooi plekje vrij voor een interessante prijs. Omdat ik met regelmaat gebeld wordt door advertentieverkopers is het altijd even afwachten voor welke klant er gebeld wordt. Oh, dit keer eens voor mijn eigen bedrijf. Dat gebeurt niet zo vaak, maar ik was wel getriggerd en vroeg of ik er even over na mocht denken.

Ik was namelijk toch wel nieuwsgierig of dit iets zou opleveren voor mij. Voor een aantrekkelijke prijs zou ik bij 60.000 huishoudens onder de aandacht kunnen komen. En daar zitten natuurlijk ook mensen met een bedrijf bij (mijn doelgroep). Ik had nog nooit eerder geadverteerd en was wel benieuwd. Toch maar eens een keer proberen?

Ik besloot het te doen en er werd een mooie advertentie opgemaakt. En toen was het afwachten. Ik ontving thuis het krantje en het zag er allemaal prima uit.

De maandag na het weekend dat het krantje uitkwam, belde de advertentieverkoper met een aanbieding voor het volgende krantje. Ik gaf aan dat ik nog helemaal niet wist wat deze ene advertentie mij opgeleverd had, dus wilde nog geen beslissing over een tweede advertentie nemen. Gewiekst zei hij: “als marketeer weet je toch alles over de kracht van de herhaling, na één keer loopt het nog geen storm”. Natuurlijk weet ik dat. Maar structureel adverteren is een investering waar goed over nagedacht moet worden.

Welgeteld heb ik van twee mensen een reactie gehad dat ze me gespot hadden (waaronder van mijn moeder ;)). In de advertentie verwijs ik naar http://www.marketingwebwinkel.nl/. In Analytics kan ik wel een duidelijke piek zien na de verschijning van het krantje. Blijkbaar wordt het wel gezien! Maar niemand heeft mij tot dusver nog benaderd.

Ook ik zit dus met deze dilemma’s. Om een goede keuze te kunnen maken ben ik terug naar de basis gegaan. Wat wil ik in 2017 bereiken? Waar heb ik behoefte aan? Ik heb een aantal mooie opdrachten lopen, maar als ondernemer moet je altijd vooruit kijken, niet in slaap vallen en zichtbaar blijven. Mijn doelgroep is op diverse manieren te bereiken en adverteren is één manier. Toch heb ik besloten dat ik het voor mij als eenpitter te kostbaar vindt om structureel te adverteren en dat dit medium niet b2b genoeg is. Ik zet dit jaar in op zichtbaarheid online (website, blog, social media) en het bezoeken van ondernemersclubs. En zodra ik behoefte heb aan nieuwe opdrachten zet ik weer andere middelen in.

En zo moet je continu keuzes blijven maken in je marketingstrategie!

{SCPinterestShare href=https://www.annemieke.nu/index.php/blogs/93-jij-als-marketeer layout=standard image= desc=Een advertentieverkoper aan de lijn. In het Theaterweekend-boekje van Schouwburg het Park had hij een mooi plekje vrij voor een... size=small}

Zelfstandig marketing- en communicatieadviseur - vergroot (online) zichtbaarheid van MKB'ers en zzp'ers. Meer weten? Ik maak graag kennis met je!

Annemieke Hageman
Hageman Marketing & Communicatie

Veilingweg 3c
1611 BN Bovenkarspel

06-46456622
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.