Creatief met een klein marketingbudget

Laatst sprak ik iemand die direct na haar studie op de marketingafdeling van een groot bedrijf ging werken. Na een aantal jaar ging het bedrijf reorganiseren en kwam ze terecht op de marketingafdeling van een klein bedrijf. Wat een shock was dat! Want in plaats van een marketingbudget van een paar miljoen, had ze nu maar 10.000 euro per jaar te besteden. Dan stellen de bedragen van de Google Ads campagnes, de advertenties in drukwerk en sponsoringen opeens niet zoveel meer voor…

Of toch wel?

Ik vond het wel heel boeiend, want ik ben al mijn hele carrière gewend om met kleinere budgetten te werken. Hierdoor moet je altijd heel gerichte keuzes maken en doe je veel meer zelf. Het is dan ook enorm kicken als je met een klein budget toch een grote doelgroep weet te bereiken. Ik zoek ook vaak naar allerlei soorten samenwerkingen en doe veel met free publicity. Er is zoveel mogelijk!

Denk eens aan:

  • Met een vaste regelmaat een persbericht versturen naar álle pers waar jouw bedrijf interessant voor kan zijn
  • Super goede content voor social media maken en met vaste regelmaat posten
  • Bloggen en vloggen (vergeet Insta reels en TikTok niet!)
  • Samenwerken met relevante partijen of aansluiten bij relevante clubs (denk aan MVO Nederland, Jeelink, de Nederlandse Uitdaging)

Een paar weken terug volgde ik online het social media ondernemer congres. Wat me hier ontzettend opviel, was dat bijna geen van de sprekers het heeft gehad over betaalde promoties op de social kanalen. Ze hadden het allemaal vooral over dat je een goede strategie moet hebben en veel aandacht moet besteden aan het maken van goede content voor een groot bereik. Het feit dat ze het bijna geen van allen over betaalde promoties hebben gehad, houdt me al dagen bezig. Veel mensen die ik spreek vinden of denken namelijk dat je bijna niet zonder kan. En ik weet natuurlijk uit eigen ervaring dat je mooie resultaten kunt halen uit betaalde promoties.

Vooral voor de organisaties met kleinere marketingbudgetten een interessant punt, toch?

Wil jij meer weten over wat je met een klein marketingbudget kunt doen? Boek dan een marketingadvies-sessie bij me! Ik denk graag met je mee.

 

Zelfstandig marketing- en communicatieadviseur - vergroot (online) zichtbaarheid van MKB'ers en zzp'ers. Meer weten? Ik maak graag kennis met je!

Annemieke Hageman
Hageman Marketing & Communicatie

Veilingweg 3c
1611 BN Bovenkarspel

06-46456622
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.