Klein bedrag? Pinnen mag!

Pinterest is een sociaalnetwerksite die fungeert als prikbord. De gebruiker kan over het hele web afbeeldingen pinnen en vervolgens op een van de aangemaakte "moodboards" plaatsen. De website is met name in trek bij vrouwen (ongeveer 80% van de gebruikers).
Aldus Wikipedia.

Uit nieuwsgierigheid heb ik een tijdje geleden ook een Pinterest-account aangemaakt (https://pinterest.com/miek88/). Mijn eerste indruk was: ''Oké, leuk al die plaatjes, maar wat moet ik er mee?''. Ik heb er toen ook een tijd niks meer meegedaan.

Toen ik thuis kwam te zitten en alle tijd van de wereld had ben ik me er maar eens in gaan verdiepen en vond ik het toch wel aardig. Het is best leuk om mooie plaatjes te kijken en inspiratie op te doen voor je huis, je nagels of in de keuken (bakideeën!). Mijn schoonzus en haar moeder zijn heel creatief en volgen bijvoorbeeld allemaal crea-borden om ideeën op te doen.

Nu las ik laatst dat je dus ook je CV op Pinterest kan zetten. De nieuwste trend in de digitale wereld. Je maakt dan een account aan, met een biografie waar je in zet dat je werkzoekende bent en vervolgens maak je een aantal borden met onderwerpen die laten zien wie jij bent en waar je kennis van hebt. Daarna ga je op internet plaatjes zoeken die bij die onderwerpen passen. Je kunt ook zelf plaatjes of video’s uploaden. Als laatste ga je natuurlijk je Pinterest-profiel overal promoten. Meer info: http://www.frankwatching.com/archive/2012/08/30/een-pinterest-cv-in-5-stappen-met-5-tips/.

Zelf ben ik er nog niet helemaal uit. Het kost toch best wel veel tijd om die borden te vullen, want je moet heel actief zoeken naar plaatjes. Daarnaast heb ik ook niet het idee dat de werkgevers waar ik solliciteer mijn Pinterest-account gaan bekijken en moet je wel een heel goed profiel hebben gecreëerd willen werkgevers jou benaderen. Ik hou het dus nog even bij mijn halfbakken participatie.

Ik denk trouwens wel dat alle organisaties die iets visueels aan te bieden hebben er op moeten participeren. Een organisatie die dit goed doet is bijvoorbeeld http://pinterest.com/wehkampnl/. Als verzekeringsmaatschappij heb je hier weinig te zoeken, maar als je mooie producten verkoopt kan het zeker wat toevoegen. (Wel eerst even een doelgroep-onderzoekje doen!)

Zelfstandig marketing- en communicatieadviseur - vergroot (online) zichtbaarheid van MKB'ers en zzp'ers. Meer weten? Ik maak graag kennis met je!

Annemieke Hageman
Hageman Marketing & Communicatie

Veilingweg 3c
1611 BN Bovenkarspel

06-46456622
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.