Google jij jezelf wel eens?

Eens in de zoveel tijd googel mijn naam, bedrijfsnaam en adres om te checken of alles klopt en er geen dingen staan waarvan ik niet wil dat ze er staan. Ik bekijk de gewone zoekresultaten, afbeeldingen, nieuws en maps. Voor mijn bedrijf kijk ik ook of alles nog up to date is in mijn bedrijfsprofiel. Dit doe ik ook voor mijn opdrachtgevers waarvan ik het Google-account beheer.

Informatie verwijderen

Soms kom je informatie of foto’s tegen waarvan je liever hebt dat ze niet meer vindbaar zijn. Door dit af en toe te checken houd je de controle en kun je hier wat aan doen. Je kunt bij Google een verzoek indienen dat ze info moeten verwijderen (klik hier voor meer info). Ook kun je er achter komen dat je op een website staat met informatie die oud is of irrelevant. Dan kun je contact opnemen met het betreffende bedrijf om het te laten verwijderen of aanpassen.

Google Mijn Bedrijf 

Bedrijfsmatig kun je informatie toevoegen en wijzigen in Google Mijn Bedrijf. Hier heb ik al eens eerder een blog over geschreven: 'Is jouw bedrijf goed te vinden via Google Maps?'. Het valt me op dat veel bedrijven dat niet of maar half hebben benut. Zonde!

Grappig 

Het leuke van jezelf googelen is dat je wel eens wat tegen komt uit de oude doos. Zo heeft een oud-klasgenoot mij in 2014 geïnterviewd voor een artikel op FNV Professionals (lees hier). Ook kunnen er foto's staan bij de afbeeldingenresultaten waarvan je de link niet snapt (huh, wat heb ik te maken met die persoon?!). 

En heb jij jezelf inmiddels gegoogeld :-)? 

Zelfstandig marketing- en communicatieadviseur - vergroot (online) zichtbaarheid van MKB'ers en zzp'ers. Meer weten? Ik maak graag kennis met je!

Annemieke Hageman
Hageman Marketing & Communicatie

Veilingweg 3c
1611 BN Bovenkarspel

06-46456622
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.