Iets met hooi en een vork

Ik ben een groot voorstander van vrijwilligerswerk doen. Elkaar helpen, iets terug doen voor de maatschappij: ik vind het er bij horen. Helemaal als zelfstandig ondernemer. Dan heeft het voor beide kanten voordelen. Iets of iemand is geholpen en jij ontmoet interessante mensen voor je netwerk, doet (werk)ervaring op en laat je bereidgewilligheid zien. Je bouwt aan je gunfactor. Niet voor niks is het één van mijn drie gouden tips aan starters.

Maar je kunt er ook een beetje in doorslaan, zoals ik. Jonge hond en PR bij de Westfriese Uitdaging, activiteitencommissie NIVO (met acht bijeenkomsten in een jaar), bestuurslid Jong HOC, interim bestuurslid Ondernemend Hoogkarspel en penningmeester bij het Sinterklaascomité Hoogkarspel. Samen met af en toe een avondafspraak met een opdrachtgever en sporten, zorgde dit voor veel avonden van huis. Want vrijwillige vergaderingen zijn bijna altijd ’s avonds. 

Ik merkte al een tijdje dat deze hoeveelheid me een beetje tegen begon te staan. Maar, aan de andere kant, alles is zo leuk, nuttig en gezellig! Toch had ik besloten dat er wat moest veranderen, voor het te gortig werd. Dus heb ik na bijna zes jaar afscheid genomen van het Sinterklaascomité. Het lastige was; het is zo’n leuke groep mensen die zich met ziel en zaligheid inzet om het dorp een leuke dag te bezorgen. Daar wilde ik graag bij (blijven) horen. Daarnaast, je weet zoveel dat het ook gewoon handig is om te blijven. Je neemt een stuk kennis en verleden mee. Maar aan de andere kant is een frisse wind ook altijd weer goed. Zo kun je als club weer eens echt vernieuwen.

Verder heb ik besloten na mijn interim bestuursfunctie, waarmee ik Ondernemend Hoogkarspel heb helpen opzetten, niet door te gaan met een definitieve bestuursfunctie. Wat mij hierbij de doorslag gaf, was dat er genoeg animo is vanuit de andere leden om iets bij te dragen. Dus dat gaat helemaal goed komen met deze club :).

Bij NIVO is het gebruikelijk om na drie of vier jaar het stokje over te dragen. Gelukkig is het in deze club met 100 ondernemende vrouwen niet zo moeilijk om een vervanger te vinden. Maar zo ver is het nog niet. Ik vind dit dus wel een goed gebruik! De last wordt voor iedereen lichter, je weet waar je aan toe bent en het komt de club ook ten goede denk ik. Misschien moet ik gewoon starten met dit gebruik voor mijzelf in te stellen.

Conclusie van dit verhaal: doe vrijwilligerswerk. Doe niet te veel. Doe het niet te lang. Denk om jezelf!

Afscheid interim bestuur Ondernemend Hoogkarspel

Afscheid interim bestuur Ondernemend Hoogkarspel

Zelfstandig marketing- en communicatieadviseur - vergroot (online) zichtbaarheid van MKB'ers en zzp'ers. Meer weten? Ik maak graag kennis met je!

Annemieke Hageman
Hageman Marketing & Communicatie

Veilingweg 3c
1611 BN Bovenkarspel

06-46456622
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.