Laat jezelf zien op je website!

Toevallig belandde ik weer een aantal keer achter elkaar op websites van mooie bedrijven waar geen enkele naam of foto van de eigenaar op te vinden was. Een afknapper én gemiste kans vind ik dat. Is het valse bescheidenheid? Of heb je iets te verbergen? Mij geeft het in ieder geval een slecht gevoel. Ik doe zaken met mensen en wil weten welk mens er achter die merknaam of dat product zit. Ik kan natuurlijk wel gaan Googelen of bij de KvK kijken, maar dat lijkt me niet de bedoeling.

Wat mij betreft staat er op iedere ‘over ons/mij’ pagina minimaal een naam, een team- of profielfoto en een kort verhaaltje wie je bent. Eén website die ik bekeek was van een jonge ondernemer. Als hij bij zijn ‘over mij’ pagina (praat a.j.b. in enkelvoud als je alleen bent) een stukje had geschreven met zijn naam en waarom hij dit bedrijf was gestart, was ik eerder geneigd zijn product te kopen of fan te worden. Al met een kort stukje zal de gunfactor enorm stijgen.

Dit sluit ook mooi aan bij waar we het laatst bij één van mijn opdrachtgevers over hadden; de inmiddels klassieke Golden Circle-theorie van Simon Sinek (maar nog steeds actueel!). In plaats van vertellen wat je doet en hoe je dat doet, adviseert hij om te starten met waarom je doet wat je doet. Je passie, je drijfveer, waarom ben jij je bedrijf gestart? Dit kun je heel goed terug laten komen op je ‘over ons’ pagina. Het geeft je bedrijf veel meer diepgang. En ja, mensen willen dit echt wel lezen, als het maar kort en krachtig is.

Mijn vraag aan jou: bekijk je website eens, ben jij zichtbaar? Is het duidelijk dat jij achter jouw bedrijf zit? Ik ben er van overtuigd dat je in bepaalde dienstverlening meer opdrachten zult hebben als mensen kunnen zien met wie zij zaken gaan doen. De drempel om je te benaderen is dan veel lager. Dus zet (minimaal) die naam en foto op je website!

Zelfstandig marketing- en communicatieadviseur - vergroot (online) zichtbaarheid van MKB'ers en zzp'ers. Meer weten? Ik maak graag kennis met je!

Annemieke Hageman
Hageman Marketing & Communicatie

Veilingweg 3c
1611 BN Bovenkarspel

06-46456622
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.