Vrijheid blijheid

Vakantietijd. Het was afgelopen twee weken al merkbaar rustiger in mijn mailbox en op mijn telefoon. Nu merk je helemaal dat veel mensen vrij zijn. Qua werk vind ik het wel lekker dat het wat rustiger is. Minder overleggen, minder deadlines, alles ligt een beetje stil tot september.

Zelf ben ik volgende week een weekje vrij. Wij hebben besloten dit jaar niet weg te gaan, omdat we bezig zijn met een ander huis. Als dat rond is besteden we liever onze tijd en geld daaraan. Maar dat betekent dat ik wel weer tegen mijn grootste gevaar aanloop: altijd maar doorgaan en mezelf geen vrij gunnen. En vooral als ik niet weg ga is de verleiding om door te werken groot. Een mailtje beantwoorden, de telefoon opnemen, als je toch gewoon thuis bent kun je dat net zo goed even doen. Ik ben waarschijnlijk toch niet de hele dag van huis. Dan kan ik beter gewoon aan het werk gaan, dan verdien ik ook gewoon geld (want niet werken, is geen uren maken, is geen factuur kunnen sturen).

Laatst las ik ergens dat je als zelfstandig ondernemer moet zorgen dat je je geld in tien maanden verdient, zodat je twee maanden hebt om vrij en ziek te zijn. Hmm, dat klinkt interessant. Alleen klinkt twee maanden wel als veel. Alhoewel, tussen kerst en oud & nieuw probeer ik altijd vrij te zijn, met een weekendje weg pak je wel eens een dag of twee mee, in de zomer vrij, dat telt al lekker op. Als ik er nou eens minimaal 1 maand van maak?

Ik weet dat het tussen mijn oren zit, maar ik vind het dus lastig om mezelf vrij te gunnen. Maar ik lees genoeg over burn-outs en dat is iets wat ik niet mee wil maken. Ik werk daarom zelden tot nooit in het weekend en ook ’s avonds bijna nooit. En ik heb nu wel echt die week vrij gepland volgende week. Geen idee wat ik ga doen en Kevin is er ook een deel van de tijd niet, dus het gevaar dat ik ga werken is aanwezig. Maar ik ga mij best doen!

 

{SCPinterestShare href=https://www.annemieke.nu/index.php/blogs/100-vrijheid-blijheid layout=standard image= desc=Vakantietijd. Het was afgelopen twee weken al merkbaar rustiger in mijn mailbox en op mijn telefoon. Nu merk je helemaal... size=small}

Zelfstandig marketing- en communicatieadviseur - vergroot (online) zichtbaarheid van MKB'ers en zzp'ers. Meer weten? Ik maak graag kennis met je!

Annemieke Hageman
Hageman Marketing & Communicatie

Veilingweg 3c
1611 BN Bovenkarspel

06-46456622
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.